CAMPUS CAN BORDOI

El projecte neix a Can Bordoi, una finca de 208Ha. amb camps
de conreu, boscos d’alzines i pins, situada entre Llinars del Vallès i
Dosrius, entre el Montseny i el Maresme, i dins del Parc Natural
del Corredor i el Montnegre.

Lloguer d´espais

El campus Can Bordoi lloga els seus espais per fer diferents
activitats i per col.laborar a sostenir el projecte d'Uniterra
La casa disposa de 20 llits (distribuïts en habitacions de 2 i de 3 persones amb lavabos comuns), tres sales per fer activitats corporals, una sala gran i dues sales petites per fer reunions. El menjador i la cuina estan equipats per a 30 persones, i hi ha un espai al torreó preparat per fer meditació. La pallissa és una sala independent amb cuina i bany per fer activitats corporals o per fer-hi concerts amb un piano de cua i aforament per a 60 cadires.

Si hi esteu interessats, contacteu amb nosaltres per correu, especificant les vostres dades sobre l’entitat i l’activitat que voleu fer, o trucant al T. 650 698 422 (demaneu per l'Anna).
Preus 2017-2018
Torre 100€ / dia
Pallissa 50€ / dia
Dormir 10€ / persona i dia
Neteja 60€ / dia
Dinar 10€ / persona i dia
Sopar 10€ / persona i dia
Esmorzar 5€ / persona i dia
Disponibilitat 2017-2018

Desembre: 23-24 i 30-31
Gener: 6-7
Febrer: 10-11
Abril: 14-15
Juny: 9-10, 23-24, 30-1
Juliol: 7-8, 14-15, 21-22

Contactar

COM ARRIBAR-HI

La finca de Can Bordoi està situada entre Llinars del Vallès i Dosrius,
entre el Montseny i el Maresme, i dins del Parc Natural
del Corredor i el Montnegre.

LA HISTÒRIA DE CAN BORDOI

Decorative Image
L’esperit del lloc ha estat sempre orientat a
generar consciència social.

La torre modernista, va ser construïda a principis del segle XX, com a casa d’estiueig. Quan Teresa Roca i el seu marit Josep M. Vilaseca Marcet, se’n van fer càrrec van pensar en donar-li un ús social. Des d’aleshores, l’esperit del lloc ha estat sempre orientat a generar consciència social, facilitar espais de diàleg entre religions i cultures i, sobretot, contribuir a la millora de la qualitat educativa del nostre país, especialment en èpoques de canvis crítics com la que vivim.

Durant l’última etapa de la seva vida, la Teresa Roca va treballar intensament per garantir que Can Bordoi seguís estant al servei de les necessitats dels joves, de l’educació i de la cultura catalanes.

Uniterra és aquest projecte. Un espai on acompanyar els joves en el camí de l’autoconeixement, el desenvolupament de la consciència i la tria d’un projecte de vida i transformació social.

 

Per què una universitat?

Les universitats representen a cada època, el valor que la societat dóna al saber. La modernitat va tenir com a ideal de savi, l’erudit i l’especialista responent a un moment històric marcat per les necessitats de l’industrialisme i la recerca científica i tecnològica.  La saviesa, però, no és la suma de coneixements particulars, sinó la capacitat d’assolir la plenitud humana enmig de les circumstàncies que cada època presenta. Aquest és el sentit de la universitat; oferir un espai on, tenint cura de la unitat de la persona i la seva singularitat, es mostrin camins i coneixements adequats per actuar en el present.

Implicar-se en la creació de mons dignes per a tots els éssers, és l’origen d’aquest projecte que s’inspira en autors com Ivan Illich o Raimon Panikkar i es recolza en els moviments socials que arreu del món capgiren el discurs hegemònic i els valors que el guien. Es part del gir antropològic que suposa desplaçar l’ésser humà del centre del planeta i situar-lo al si de la xarxa viva que configura la terra i l’univers. I, concretament en l’àmbit educatiu, troba el seu marc de referència en les universitats de la terra nascudes a Amèrica Llatina.