COURSES

All the courses aim at revealing the full potential
of the person and they are led with an interdisciplinary approach
by the Uniterra staff and by experts from different backgrounds.

Mites i somnis

Somnis col·lectius, mites privats... per un canvi d'època

 

Començarem el divendres explorant els mites i símbols que són part del nostre dia a dia, sense que els veiem, i com aquests condicionen el nostre pensament i creences. Ho farem de la mà d’Àngels Canadell.

 

Després, el dissabte seguirem amb un taller per aprendre i comprendre a els somnis, de la mà de Mª Pilar Fenés.

Els somnis emergeixen quan desconnectem de la vigília i llavors fan visible la cara oculta de la nostra quotidianitat. Sovint la capgiren: fan de la rutina un caos o es compleixen els nostres desitjos més nobles o els més inconfessables. Dormir és com obrir el cofre dels tresors –és veritat que no sempre són agradables, però en general acostumen a ser sorprenents i intensos.

Qui es queixa que no somia –o més ben dit que no recorda el que somia– pot posar fil a l’agulla si en té ganes i curiositat, perquè hi ha maneres d’obrir aques cofre, com hi ha maneres d’aprendre l’idioma dels somnis.

En aquest taller introductori es presenten claus, eines i criteris per establir unes bases d’escolta i de comprensió, així com un esquema pràctic que es pot treballar en grup.

L’objectiu d’aquest taller és predisposar-nos a rebre els missatges dels somnis, disposar d’unes eines bàsiques per comprendre’ls i que puguin ser-nos útils en el dia a dia com a guia, orientació, claredat i autoconeixement.

 

Continguts

·  Bases neurocientífiques (cicles de son, fase REM…)
·  Bases psicològiques (mapes per orientar-se en el món de l’inconscient)
·  Tipologia i funcions dels somnis
·  Pautes d’abordatge del món oníric
·  Pràctica d’anàlisi en grup

 

……………………………………………………………………….

 

PROGRAMA

Divendres 20 de setembre
18h: Trobada del grup i introducció
18.30-20.30h: Mites per a la nostra època, amb Àngels Canadell

 

Dissabte 21 de setembre
10h-16h: Primera i segona part del taller de somnis, amb Mª Pilar Fenés
14-16h: Dinar i descans
16h-19h: Tercera part del taller de somnis, amb Mª Pilar Fenés
21h: Sopar

 

Aquest seminari forma part del conjunt d’activitats programades per la Celebració de l’equinocci de tardor, on s’inclou el concert de L’últim indi, el nou projecte musical d’Eduard Costa; i el taller La veu de la Vida, de la mà d’Eduard Costa i Assumpta Mateu.

 

……………………………………………………………………….

 

FACILITADORES

Mª Pilar Fenés és Mestra formadora en Harmonització energètica de l’Escola Anschmacat, i autora del llibre Autobiosofia. Senyals de trànsit per la vida.

Àngels Canadell és Doctora en Filosofía (UB). El seu àmbit de recerca és el canvi de cosmovisió i el seu reflex en la transformació del paradigma educatiu, la cultura de la sostenibilitat i el diàleg intercultural. És presidenta i co-fundadora de l’associació Filosofia de la Terra i de les Cultures (2003) des d’on explora el potencial transformador del coneixement, entès com a pràctica de vida i de saviesa.

 

……………………………………………………………………….

 

MENJAR I DORMIR

Tindrem un cuiner que ens cuinarà amb molt amor escollint productes saludables en tots els àpats, si teniu alguna intolerància o voleu una opció vegetariana o vegana, feu-nos-ho saber per tal de poder adaptar els menús.
Amb el preu del cap de setmana està inlcòs l’allotjament del divendres a la nit a les habitacions del Campus Can Bordoi. Ocipcionalment, oferim la possibilitat de quedar-vos també la nit del dissabte. Contacteu amb nosaltres per saber les condicions.

 

COM ARRIBAR-HI
Per arribar al Campus Can Bordoi s’ha d’accedir en cotxe. L’accés és per la carretera B-510, km 8 (Veure a Google maps). Si voleu venir amb tren, aviseu-nos i podem coordinar cotxes que us recullin a les estacions de Llinars o Mataró.
Date Divendres 20 i dissabte 21 de setembre de 2019 Place Campus Can Bordoi Price 125€ amb concert inclòs (inclou sopar i allotjament del divendres, esmorzar, dinar i sopar del dissabte)
110€ sense concert (inclou sopar i allotjament del divendres, esmorzar i dinar del dissabte)
Cap de setmana complet: 205€ (inlcou 2 dies d'allotjament i menjars + dos tallers + concert)
Registrations info@uniterra.cat More information
Enroll

Calendar

VOLS ESTAR INFORMA'T?

Pots seguir les activitats d'Uniterra al Facebook o subscriure't a la newsletter aquí: