EQUIP D'UNITERRA

Uniterra està format per un equip de professionals compromesos
amb el canvi cultural, social i ecològic i amb experiència en els
àmbits de l’educació, la filosofia, la resiliència comunitària,
la sostenibilitat ecològica, i la sobirania econòmica.

ÀNGELS CANADELL

Doctora en Filosofia (UB) Ha estat professora a la Facultat d’Educació de la UB, a la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC, així com a la Facultat d'Arquitectura de la UdG, introduint visió del món als estudis tècnics. Ha participat en diversos màsters sobre Diàleg Interreligiós (UAB i URV). El seu àmbit de recerca és el canvi de cosmovisió i el seu reflex en la transformació del paradigma educatiu, la cultura de la sostenibilitat i el diàleg intercultural. És presidenta i co-fundadora de l’associació Filosofia de la Terra i de les Cultures (2003) des d’on explora el potencial transformador del coneixement, entès com a pràctica de vida i de saviesa.

ÒSCAR GUSSINYER

Dissenyador en Resiliència i Sistemes Regeneratius. Llicenciat en Ciències Ambientals (FDU), Postgrau
en no-violència (UAB), Màster en Sostenibilitat de la Càtedra UNESCO (UPC) i Postgrau en Disseny per la Sostenibilitat amb Gaia Education (UOC). Fundador i membre de la Cooperativa Mas Franch «centre per la transformació social i ecològica», de la 33coop «disseny d’ecosistemes humans sostenibles» i la Red Íbera de Permacultura. Ha impartit i dissenyat cursos sobre sostenibilitat i sistèmica. Membre fundador de la Cooperativa Resilience Earth. Té una amplia experiència en organització social, anàlisis sistèmic, sostenibilitat aplicada i no-violència.

ÈRICA ZÁRATE

Llicenciada en Ciències Ambientals i Cooperació Internacional, Magisteri en Educació Indígena i Màster en Educació per adults i desenvolupament de capacitats organitzatives. Ha treballat amb comunitats indígenes i amb el moviment pels drets de les dones. Forma part del consell directiu de la organització internacional de drets humans, Brigades de Pau, membre fundadora de la cooperativa Resilience Earth. Membre de la International Association of Facilitation (IAF) i de la International Development Evaluation Association (IDEA).

ANNA VILASECA

Llicenciada en Història Moderna i Contemporània i en Psicologia per la UB. Terapeuta psicomotriu per l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat de Barcelona i formació en psicoanàlisi. Actualment, coordinadora i psicoterapeuta de l’espai terapèutic dels “Drapaires d’Emmaús” de Sabadell, per integrar els “sense sostre”. Psicoterapeuta de la unitat clínica i directora dels grups de psicodrama a la Fundació Ferran Angulo de Barcelona. Després de 30 anys en la pràctica psicoterapèutica està interessada en fer que la ment i el cor es posin al centre de la vida.

MAYA KUMAR

Es va graduar en filosofía i filosofía ambiental.
Ha treballat per a diversos projectes educatius ambientals, incloent la revista Resurgence (Regne Unit) i la International Society for Ecology and Culture (Regne Unit). La Maya treballa amb la dansa i el moviment com una forma de ser més profundament conscient de la interioritat.

Col·laboradors

ULISES

Facilitador i educador en temes relacionats amb la sostenibilitat social. Llicenciat en Matemàtiques i Filosofia, Postgrau Internacional en Resolució de Conflictes i fundador del "Camino del Élder". Membre de l'Institut Internacional de Facilitació i Canvi (IIFACE) i de Gaia Education, on coordina el Postgrau en Disseny per la Sostenibilitat.

ANTONIO SCOTTI

Dissenyador, educador i autor de permacultura. Diploma en Permacultura Aplicada el 2012 per l’Academia Italiana de Permacultura. Cofundador de la Red de Permacultura Ibérica, així com de l’associació de permacultura d’àmbit estatal, “Cambium Permacultura en Formación” i consultor. Actualment, és professor del Màster: “Gaia Education Design for Sustainability” (UOC); membre fundador de l’Associació per al consum crític i responsable d’aliments biològics “L’Aixada” i de “Barcelona en Transició”, primer hub de transició a l’estat espanyol.

ANNA PUJOL

Llicenciada en Ciències Ambientals per la UAB el 2005. Màster de Sostenibilidad de la Cátedra Unesco a la Universitat Politècnica de Terrassa: “Educació per la Sostenibilitat” i “L'Estat del Món”. Des de 2005 es dedica a l'educació social a Catalunya i Amèrica Llatina, combinant la seva activitat professional entre l’educació social en col·lectius d'alt risc d'exclusió social (especialment joves i problemàtiques de salut mental) i la investigació i la formació en gestió de grups. Actualment, es dedica a la facilitació de grups i en especial a la gestió de conflictes sota el paradigma de treball de processos amb l'associació Cràcata.

JOZO NOVAK

Facilitador de mindfulness de l'Engaged Mindfulness Institute als EEUU, format en cercles de diàleg al Center for Council. Membre de la comunitat internacional Zen Peacemakers, ha participat i organiitzat els retirs per a donar fe (“Bearing Witness” retreats) a Auschwitz, Bòsnia i Dakota del Sur amb els indis americans així com retirs al carrer.
Está enfocat en la integració de la neurociència i la meditació per tal de fer-ne una pràctica arrelada, compromesa i connectada amb el cos en continua renovació creatividad i experimentació.

ARCADI OLIVERES

Doctor en Ciències Econòmiques i professor d’Economia Aplicada a la UAB. Expresident de Justícia i Pau, és president de la Fundació Universitat Internacional de la Pau i membre de la Societat Catalana d’Economia i d’ATTAC. Actualment és una de les cares visibles del Procés Constituent i va donar veu i participar activament en el moviment 15-M. Amb Angle Editorial ha publicat: Contra la fam i la guerra, Un altre món, El meu camí cap a la utopia, Aturem la crisi i Diguem prou!. És el protagonista del documental Mai és tan fosc (2014).

LLUÍS PLANAS

Patró fundador de la Fundació Vidabona i impulsor de l’Alberg Centre d’Activitats El Negre, centrats tots dos en facilitar el coneixement i vivència de llegats filosòfics i espirituals transformadors com els de Lluís Maria Xirinacs o Gandhi. És promotor i guia del Camí de Vidabona, camí iniciàtic al voltant dels mites d’aquest entorn del Ripollès. Lluís Planas explora noves vies d’innovació en democràcia participativa i espiritualitat compromesa, ha facilitat processos i tallers de diàleg i consens, participació ciutadana, pensament global, noviolència i de plenitud individual i col·lectiva.

NÚRIA GAGO

Professora de Ioga, dansaire, reflexòloga, formada en alimentació saludable i disseny per a la sostenibilitat. La seva gran passió i interès per saber com utilitzar, de manera òptima, el cos en l'experiència de la vida, l’han portada a transitar per diferents disciplines entre elles: Ioga, Taoisme, Xamanisme, Dansa 5 ritmes, Dansa Integral, Creativa, Africana, Oriental, Katsugen i Moviment Autèntic. De tota la seva pràctica i vivència neix "Habitant el cos", una proposta experiencial on donar espai i escoltar la saviesa corporal, des de la innocència, la curiositat i el respecte, i on la respiració és l'eix bàsic que permet el moviment i la trobada.

ALBA TEIXIDOR

Formada com a il·lustradora i dissenyadora gràfica a l’escola Massana i a l’escola Elisava, respectivament, treballa com a freelance en projectes diversos, on l’interès comú són les persones i busquen contribuïr per viure en un món més humà.
El seu interès per l’educació l’han portada a conèixer algunes propostes pioneres a Àsia i a Amèrica del sud, i a col·laborar amb la comunicació de projectes socials i educatius com Uniterra. www.albateixidor.com

JAUME BOTEY

Activista i mestre de vida. Llicenciat en Teologia, Doctor en Antropologia i Filosofia, va ser professor d'Història de la Cultura i de Moviments Socials des del 1975 i fins el 2015 a la UAB. Ànima de la Plataforma Aturem la Guerra, Cristià compromès i impulsor del diàleg interreligiós, membre del Centre d'Estudis Cristianisme i Justicia; va ser President de l'associació"Cristianisme, segle XXI", de la Casa de la Solidaritat i de la Cooperativa l'Olivera, projecte d'integració social i ecològica per persones amb capacitats diferents. L'últim élder, inspirador i referent ètic també a Uniterra, ens seguirà acompanyant des del costat invisible de la realitat.

MARTÍ OLIVELLA

Del primer grup d’objectors de consciència al servei militar (1975-1977). Des d’aleshores, Martí ha dedicat la seva vida a la promoció de la noviolència i de la innovació social en diverses associacions com ara Nova, de la que és director, a la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat i l’Associació Josep Vidal Llecha (Memorial per la Pau), i anteriorment al Centre d’Estudis Joan Bardina i a EcoConcern.
Llicenciat en Ciències de la Comunicació, és autor del llibre El poder del diner:  la Monètica, factor de canvi polític” i va ser impulsor del Fòrum Català per Repensar la Societat, animador de l’Aliança per a un món responsable i solidari; i assessor del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004.

ÁLVARO PORRO

Des del 2015, dirigeix l'àrea de desenvolupament socioeconòmic de proximitat de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona). Va crear Estarter, una iniciativa d'emprenedoria col·lectiva que pertany a l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
Activista en diverses àrees com ara el consum sostenible, l'economia social i els processos de participació, va coordinar el projecte de recerca Consum i Canvi Global 2020-2050 de la Fundació de la Universitat Complutense de Madrid. Va fundar la revista OPCIONS, especialitzada en el consum i estils de vida transformadores.

Gustavo Duch

És veterinari, activista, defensor de l’acostament a la realitat rural dels països del Sud. Des de Veterinaris Sense Fronteres ha impulsat xarxes a favor de la Sobirania Alimentària com alternativa a l’agricultura capitalista, que arruïna el planeta i als seus éssers vius. Treballa estretament amb l’organització de camperols/es La Via Campesina. Col·labora amb diferents mitjans de comunicació, i edita la revista Sobirania Alimentària Biodiversitat i Cultures.

PEREJAUME

"No en sabem gran cosa. Va néixer a Sant Pol de Mar el 1957 i encara dibuixa i escriu...."

CONSELL D'ELDERS

Els Elders són persones compromeses amb la transformació personal i
col.lectiva que, per la seva trajectòria personal i la seva autoritat ètica,
han esdevingut referents del canvi per a les noves generacions.
Sostenen, comprenen i tenen cura del procés de maduració
personal i grupal d'aquest projecte.

RAÚL FORNET-BETANCOURT

La interculturalidad supone
renunciar a la extensión de
las propias opiniones. Lo
universal no se conquista
extendiendo; se conquista
por intensidad.

SATISH KUMAR

A menos que seamos capaces
de cerrar la brecha entre la
ciencia y la espiritualidad, y
desarrollar una perspectiva
holística de la vida, la paz
seguirá siendo un sueño lejano.

DAVID LOY

Los humanos somos la
autoconciencia de la tierra.

XAVIER MELLONI

El silenci no és
l'absència de soroll,
sinó l'absència d'ego.

ARCADI OLIVERES

El món és interpretat;
no una realitat objectiva.
Reinterpretar-lo és
condició per una veritable
transformació social.

JOAN SUBIRATS

Es tan importante reforzar
la capacidad autónoma
de las personas como
reconocer que todo el mundo
es interdependiente.

RICHARD WADE

La permacultura no tracta
només de dissenyar una finca
agrícola, tracta el disseny
de la societat.

JOSÉ ZÁRATE

Segons la profecia,
el dia que l'àguila i el còndor
es trobin, la humanitat viurà
en pau i harmonia.

La nostra xarxa