EQUIP D'UNITERRA

Uniterra està format per un equip de professionals compromesos
amb el canvi cultural, social i ecològic i amb experiència en els
àmbits de l’educació, la filosofia, la resiliència comunitària,
la sostenibilitat ecològica, i la sobirania econòmica.

ÀNGELS CANADELL

Doctora en Filosofia (UB) Ha estat professora a la Facultat d’Educació de la UB, a la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC, així com a la Facultat d'Arquitectura de la UdG, introduint visió del món als estudis tècnics. Ha participat en diversos màsters sobre Diàleg Interreligiós (UAB i URV). El seu àmbit de recerca és el canvi de cosmovisió i el seu reflex en la transformació del paradigma educatiu, la cultura de la sostenibilitat i el diàleg intercultural. És presidenta i co-fundadora de l’associació Filosofia de la Terra i de les Cultures (2003) des d’on explora el potencial transformador del coneixement, entès com a pràctica de vida i de saviesa.

ÒSCAR GUSSINYER

Dissenyador en Resiliència i Sistemes Regeneratius. Llicenciat en Ciències Ambientals (FDU), Postgrau
en no-violència (UAB), Màster en Sostenibilitat de la Càtedra UNESCO (UPC) i Postgrau en Disseny per la Sostenibilitat amb Gaia Education (UOC). Fundador i membre de la Cooperativa Mas Franch «centre per la transformació social i ecològica», de la 33coop «disseny d’ecosistemes humans sostenibles» i la Red Íbera de Permacultura. Ha impartit i dissenyat cursos sobre sostenibilitat i sistèmica. Membre fundador de la Cooperativa Resilience Earth. Té una amplia experiència en organització social, anàlisis sistèmic, sostenibilitat aplicada i no-violència.

SIGRID MUÑIZ SAN MARTIN

Doctora en Ciències Ambientals (UAB) i Màster en Gestió Fluvial Sostenible (UniZar). Investigadora en el camp de la governabilitat ambiental i dels nous paradigmes científics i en l’àmbit de les metodologies d’indagació col·lectiva. Té experiència professional en el disseny i dinamització de grups en el sector ambiental-rural i ha exercit com a assessora en diversos projectes i publicacions de caire científic i tècnic. L’interessa desenvolupar noves fórmules d’abordar els problemes complexes, posant èmfasis en els aspectes epistemològics i relacionals.

ANNA VILASECA

Llicenciada en Història Moderna i Contemporània i en Psicologia per la UB. Terapeuta psicomotriu per l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat de Barcelona i formació en psicoanàlisi. Actualment, coordinadora i psicoterapeuta de l’espai terapèutic dels “Drapaires d’Emmaús” de Sabadell, per integrar els “sense sostre”. Psicoterapeuta de la unitat clínica i directora dels grups de psicodrama a la Fundació Ferran Angulo de Barcelona. Després de 30 anys en la pràctica psicoterapèutica està interessada en fer que la ment i el cor es posin al centre de la vida.

Col·laboradors

ULISES

Facilitador i educador en temes relacionats amb la sostenibilitat social. Llicenciat en Matemàtiques i Filosofia, Postgrau Internacional en Resolució de Conflictes i fundador del "Camino del Élder". Membre de l'Institut Internacional de Facilitació i Canvi (IIFACE) i de Gaia Education, on coordina el Postgrau en Disseny per la Sostenibilitat.

ANTONIO SCOTTI

Dissenyador, educador i autor de permacultura. Diploma en Permacultura Aplicada el 2012 per l’Academia Italiana de Permacultura. Cofundador de la Red de Permacultura Ibérica, així com de l’associació de permacultura d’àmbit estatal, “Cambium Permacultura en Formación” i consultor. Actualment, és professor del Màster: “Gaia Education Design for Sustainability” (UOC); membre fundador de l’Associació per al consum crític i responsable d’aliments biològics “L’Aixada” i de “Barcelona en Transició”, primer hub de transició a l’estat espanyol.

ÈRIKA ZÁRATE

Llicenciada en Ciències Ambientals i Cooperació Internacional, Magisteri en Educació Indígena i Màster en Educació per adults i desenvolupament de capacitats organitzatives. Ha treballat amb comunitats indígenes i amb el moviment pels drets de les dones. Forma part del consell directiu de la organització internacional de drets humans, Brigades de Pau, membre fundadora de la cooperativa Resilience Earth. Membre de la International Association of Facilitation (IAF) i de la International Development Evaluation Association (IDEA).

GABRIEL BARBETA

Doctor en Arquitectura i professor d'Ecoarquitectura a la Universitat de Girona. Especialista en disseny ecobioconstructiu i ecoarquitectura. Fundador d'ARQS, ONG dedicada a l'habitatge social per a col·lectius desfavorits. Cofundador d'AUS, Agrupació per a l'Arquitectura Sostenible del COAC. Investigador en Arquitectura Quàntica orgànica, materials sostenibles i millora de Low Tech.

JAMIE NICOL

Mestre assistent de Zen del llinatge Harada-Zen-Yasutani, escola que ha estat capdavantera en l’adaptació del Zen a Occident. Ha estudiat filosofia post moderna, explorant els horitzons que s’amplien a mesura que els antics sistemes i les meta-narratives decauen. Amb 20 anys d’interès, pràctica i ensenyament de Permacultura, Agricultura Sinèrgica i Natural, el seu treball està enfocat en la integració de ment, cos i esperit, en l’ensenyament lliure de dogmes i en l’intent d’unir-se als que avui dia estan implicats en fer un món nou.

ANDRI STAHEL

Format a l'escola Waldorf de Sao Paulo. Llicenciat en Ciències Econòmiques i en Administració pública, Màster en Economia internacional i Doctor en Sociologia i Ciències Humanes. Ha desenvolupat una concepció holística i dinàmica del procés econòmic recuperant la la visió clàssica de l'economia com a "art de viure i de viure bé". S'inspira en la ciència holística de Goethe, connectant-la amb els plantejaments actuals de la sistèmica, la complexitat i l'economia a escala humana.

ARCADI OLIVERES

...

JAUME BOTEY

...

PEREJAUME

...

ANDREA CALSAMIGLIA

...

ANNA PUJOL

...

ALBA TEIXIDOR

...

LLUÍS PLANAS

...

CONSELL D'ELDERS

Els Elders són persones compromeses amb la transformació personal i
col.lectiva que, per la seva trajectòria personal i la seva autoritat ètica,
han esdevingut referents del canvi per a les noves generacions.
Sostenen, comprenen i tenen cura del procés de maduració
personal i grupal d'aquest projecte.

RAÚL FORNET-BETANCOURT

La interculturalidad supone
renunciar a la extensión de
las propias opiniones. Lo
universal no se conquista
extendiendo; se conquista
por intensidad.

SATISH KUMAR

A menos que seamos capaces
de cerrar la brecha entre la
ciencia y la espiritualidad, y
desarrollar una perspectiva
holística de la vida, la paz
seguirá siendo un sueño lejano.

DAVID LOY

Los humanos somos la
autoconciencia de la tierra.

XAVIER MELLONI

El silenci no és
l'absència de soroll,
sinó l'absència d'ego.

ARCADI OLIVERES

El món és interpretat;
no una realitat objectiva.
Reinterpretar-lo és
condició per una veritable
transformació social.

JOAN SUBIRATS

Es tan importante reforzar
la capacidad autónoma
de las personas como
reconocer que todo el mundo
es interdependiente.

RICHARD WADE

La permacultura no tracta
només de dissenyar una finca
agrícola, tracta el disseny
de la societat.

JOSÉ ZÁRATE

Segons la profecia,
el dia que l'àguila i el còndor
es trobin, la humanitat viurà
en pau i harmonia.

La nostra xarxa