CURSOS

Todos los cursos están enfocados a desvelar el potencial entero
de la persona y son conducidos desde una aproximación interdisciplinaria
por el equipo de Uniterra y por personas expertas de diferente procedencia.

La voz de la vida

22 de septiembre 2019
Reconectando el cuerpo, el sonido y la vida, a través de la voz y las canciones.

 

Com el vent tot sol punteja
les cordes obertes de la lira,
així sona la veu
polsada per la vida
quan l’home és branca
i sap la saba
passant-lo i entregat-se-li
en alè.

 

El taller consta de tres parts:

Una primera on caminarem pels elements que componen la cançó: text, melodia, harmonia, ritme i instrumentació, i explicarem com es combinen fins al naixement d’un tema.

Una segona per submergir-nos en el nostre instrument primordial: la veu. Prendre consciència del cos i del ser a l’hora de parlar i de cantar. Deixar-se sonar i habitar per les cançons, en un diàleg profund amb un mateix, amb el so i amb la vida.

I una tercera on ajuntarem cant i cançó.

No són necessaris coneixements de música ni experiència prèvia.

 

……………………………………………………………………….

 

PROGRAMA

10h: Composició amb l’Eduard Costa
12h: Breu descans
12.15h: Respiració, cos i presència en la veu amb l’Assumpta Mateu
14h: Dinar i descans
16h-19h: Vivència del procés sencer: des de la font de la cançó fins a l’acte de cantar. El rebre i el donar. Ser canal. Amb tots dos professors.
Aquest taller forma part del conjunt d’activitats programades per la Celebració de l’equinocci de tardor, on s’inclou el seminari Mites i somnis a càrrec d’Àngels Canadell i MªPilar Fenés; i el concert de L’últim indi, el nou projecte musical d’Eduard Costa.

……………………………………………………………………….

 

IMPARTIT PER

 

Eduard Costa

De petit sentia una atracció molt gran per la naturalesa. Això el va portar a estudiar la Llicenciatura de Ciències Ambientals a la UdG, el doctorat a la UAB i el Postdoctorat en canvi climàtic a Stanford University de Califòrnia.

Després d’aquesta experiència científica va tornar a Catalunya i va co-fundar el grup de pop en català Els Amics de les Arts. Després de 13 anys girant amb aquest projecte pels principals escenaris del país, actualment ha entrat en un nou procés com a músic d’autodescoberta i d’escolta de la pròpia veu formant el projecte L’últim indi. Ara s’apropa a la naturalesa de la mà de la música, de la vibració, de la percepció. La música té aquesta força, la de fer vibrar.

 

Assumpta Mateu

Cantant. Va estudiar al Mozarteum de Salzburg i a la Hochschule de Karlsruhe, i va aprendre de persones sensibles, i sobretot, de moltes hores de diàleg amb el so i el silenci. Després, els seus grans mestres de cant i de vida han estat els seus fills, les cançons per acompanyar-los a dormir, i la nova mirada cap a tot plegat a que ells l’han convidat.

Ha actuat als principals auditoris i teatres del país, com també a Europa i Amèrica. Ha cantat òpera i oratori, però sempre s’ha trobat especialment a casa amb el Lied i la música de cambra. Fa disset anys que és professora a l’Escola Superior de Música de Catalunya i ara hi fa de Coordinadora del Màster de Lied.

Per a ella, la música és una manera de comprendre què és la vida i de recordar qui som en essència, i així es reflecteix en el seu enfocament pedagògic i en els seus projectes musicals.

 

……………………………………………………………………….

 

MENJAR I DORMIR

Tindrem un cuiner que ens cuinarà amb molt amor escollint productes saludables en tots els àpats, si teniu alguna intolerància o voleu una opció vegetariana o vegana, feu-nos-ho saber per tal de poder adaptar els menús.
Oferim la possibilitat quedar-vos d’assistir al concert de L’últim indi i quedar-vos a dormir la nit del dissabte a les habitacions del Campus Can Bordoi.
COM ARRIBAR-HI
Per arribar al Campus Can Bordoi s’ha d’accedir en cotxe. L’accés és per la carretera B-510, km 8 (Veure a Google maps). Si voleu venir amb tren, aviseu-nos i podem coordinar cotxes que us recullin a les estacions de Llinars o Mataró.
Fecha Domingo 22 de septiembre de 2019, de 10 a 19h Lugar Campus Can Bordoi Precio 70€ con comida al mediodía / 60€ sin comida
125€ incluye el concierto de L'últim indi del sábado 21 y la pensión completa
Fin de semana completo: 205€ (inlcuye 2 días de pensión completa + dos talleres + concierto)
Inscripciones info@uniterra.cat Más información
Inscribirme

Calendario

QUIERES ESTAR INFORMADO?

Puedes seguir las actividades de Uniterra en Facebook o suscribirte a la newsletter aquí: