CURSOS I FORMACIONS

Tots els cursos estan enfocats a desvetllar el potencial
sencer de la persona i són conduits des d'una aproximació interdisciplinària
per l'equip d'Uniterra i per persones expertes de diferent procedència.

· Diàleg intercultural ·

2 caps de setmana al mes d'octubre 2018 a desembre 2019
FORMACIÓ D'UNITERRA 2018 · ANY PANIKKAR

 

“La interculturalitat és un imperatiu humà del nostre temps. Perquè s’esdevingui el canvi d’una cultura de guerra a una cultura de pau, el canvi ha d’arribar al domini del mythos i no solament al del logos; per tant hem de modificar els nostres mites i no solament les nostres idees. Aquest és el repte intercultural del mil·lenni” (Raimon Panikkar, Pau i Interculturalitat).

 

En aquest darrer trimestre de l’any Panikkar, volem retre-li homenatge amb una formació específica de quatre seminaris que girarà a l’entorn del sentit del diàleg intercultural i posarà en pràctica, també al llarg de l’any vinent, experiències dialògiques interculturals.

 

Uniterra té a en Raimon Panikkar com un dels referents i inspiradors principals.
La visió del món sencera i plural que ell proposa, s’articula al voltant de la interculturalitat, entesa com una característica de la mateixa realitat i com un repte indiscutible de la nostra època.

 

Com a impulsor d’una cultura de la pau, entenia el diàleg com l’actitud de deixar-se transformar per l’altre, des del convenciment que només a través de l’altre podem veure’ns i conèixer-nos a nosaltres mateixos. Lluny d’un ús instrumental de la paraula, reivindica la força d’una paraula que compromet en la mesura que és l’expressió de la veritat, limitada, però real, de cada persona. El diàleg dialògic, al que ell es refereix, implica doncs, la persona sencera, essent una experiència d’obertura interior de la qual se’n surt transformat.

 

Cal anar al diàleg desarmats, disposats a posar en qüestió les nostres seguretats i certeses, entrant en una experiència del món nova. Això suposa anar més enllà del mental i connectar amb una dimensió humana més fonda que ens permet mostrar-nos vulnerables i alhora arrelats en el món.

 

Aquesta és la proposta panikkariana, que avui proposem des d’Uniterra, com un aprenentatge col·lectiu d’ampliació de la consciencia que ens permeti anar bastint propostes d’acció més sàvies i compassives.

Data 2 caps de setmana al mes d'octubre 2018 a desembre 2019 Lloc Campus Can Bordoi Preu Consultar a info@uniterra.cat Inscripcions info@uniterra.cat Més informació
Inscriure'm

Calendari

VOLS ESTAR INFORMA'T?

Pots seguir les activitats d'Uniterra al Facebook o subscriure't a la newsletter aquí: