CURSOS I FORMACIONS

Mites i somnis

20-21 de setembre 2019
Somnis col·lectius, mites privats... per un canvi d'època

 

Començarem el divendres explorant els mites i símbols que són part del nostre dia a dia, sense que els veiem, i com aquests condicionen el nostre pensament i creences. Ho farem de la mà d’Àngels Canadell.

 

Després, el dissabte seguirem amb un taller per aprendre i comprendre a els somnis, de la mà de Mª Pilar Fenés.

Els somnis emergeixen quan desconnectem de la vigília i llavors fan visible la cara oculta de la nostra quotidianitat. Sovint la capgiren: fan de la rutina un caos o es compleixen els nostres desitjos més nobles o els més inconfessables. Dormir és com obrir el cofre dels tresors –és veritat que no sempre són agradables, però en general acostumen a ser sorprenents i intensos.

Qui es queixa que no somia –o més ben dit que no recorda el que somia– pot posar fil a l’agulla si en té ganes i curiositat, perquè hi ha maneres d’obrir aques cofre, com hi ha maneres d’aprendre l’idioma dels somnis.

En aquest taller introductori es presenten claus, eines i criteris per establir unes bases d’escolta i de comprensió, així com un esquema pràctic que es pot treballar en grup.

L’objectiu d’aquest taller és predisposar-nos a rebre els missatges dels somnis, disposar d’unes eines bàsiques per comprendre’ls i que puguin ser-nos útils en el dia a dia com a guia, orientació, claredat i autoconeixement.

 

Continguts

·  Bases neurocientífiques (cicles de son, fase REM…)
·  Bases psicològiques (mapes per orientar-se en el món de l’inconscient)
·  Tipologia i funcions dels somnis
·  Pautes d’abordatge del món oníric
·  Pràctica d’anàlisi en grup

 

……………………………………………………………………….

 

PROGRAMA

Divendres 20 de setembre
18h: Trobada del grup i introducció
18.30-20.30h: Mites per a la nostra època, amb Àngels Canadell

 

Dissabte 21 de setembre
10h-16h: Primera i segona part del taller de somnis, amb Mª Pilar Fenés
14-16h: Dinar i descans
16h-19h: Tercera part del taller de somnis, amb Mª Pilar Fenés
21h: Sopar

 

Aquest seminari forma part del conjunt d’activitats programades per la Celebració de l’equinocci de tardor, on s’inclou el concert de L’últim indi, el nou projecte musical d’Eduard Costa; i el taller La veu de la Vida, de la mà d’Eduard Costa i Assumpta Mateu.

 

……………………………………………………………………….

 

FACILITADORES

Mª Pilar Fenés és Mestra formadora en Harmonització energètica de l’Escola Anschmacat, i autora del llibre Autobiosofia. Senyals de trànsit per la vida.

Àngels Canadell és Doctora en Filosofía (UB). El seu àmbit de recerca és el canvi de cosmovisió i el seu reflex en la transformació del paradigma educatiu, la cultura de la sostenibilitat i el diàleg intercultural. És presidenta i co-fundadora de l’associació Filosofia de la Terra i de les Cultures (2003) des d’on explora el potencial transformador del coneixement, entès com a pràctica de vida i de saviesa.

 

……………………………………………………………………….

 

MENJAR I DORMIR

Tindrem un cuiner que ens cuinarà amb molt amor escollint productes saludables en tots els àpats, si teniu alguna intolerància o voleu una opció vegetariana o vegana, feu-nos-ho saber per tal de poder adaptar els menús.
Amb el preu del cap de setmana està inlcòs l’allotjament del divendres a la nit a les habitacions del Campus Can Bordoi. Ocipcionalment, oferim la possibilitat de quedar-vos també la nit del dissabte. Contacteu amb nosaltres per saber les condicions.

 

COM ARRIBAR-HI
Per arribar al Campus Can Bordoi s’ha d’accedir en cotxe. L’accés és per la carretera B-510, km 8 (Veure a Google maps). Si voleu venir amb tren, aviseu-nos i podem coordinar cotxes que us recullin a les estacions de Llinars o Mataró.
Data Divendres 20 i dissabte 21 de setembre de 2019 Lloc Campus Can Bordoi Preu 125€ amb concert inclòs (inclou sopar i allotjament del divendres, esmorzar, dinar i sopar del dissabte)
110€ sense concert (inclou sopar i allotjament del divendres, esmorzar i dinar del dissabte)
Cap de setmana complet: 205€ (inlcou 2 dies d'allotjament i menjars + dos tallers + concert)
Inscripcions info@uniterra.cat Més informació
Inscriure'm

Calendari

VOLS ESTAR INFORMA'T?

Pots seguir les activitats d'Uniterra al Facebook o subscriure't a la newsletter aquí: