25-27 gener 2019

Uniterra en camí

Connectant amb el propòsit de vida

Del divendres 25 a les 17h, fins diumenge 27 a les 14h

h

Seminari dins la formació Habitant el lloc

100€ el cap de setmana (inclou allotmajent i menjar)
S’ofereixen beques i s’accepten monedes socials i intercanvi

Campus Can Bordoi
Carretera B-510, km 8
08450 Llinars del Vallès

info@uniterra.cat

Caminar… La pràctica humana més ancestral per activar la consciència. Què ens sosté sota els peus? Desvetllem la capacitat innata d’orientar-nos sobre la terra i sota el cel.

 

Explorar la nostra relació amb el lloc, a través de la percepció, els sentits i la contemplació. Deixant mòbils i GPS, connectant amb el cos i la nostra ancestral interrelació amb el territori. Núvols, estels, ocells… observem i escoltem des del respecte per tot el que ens envolta i del que som part.

Divendres indagarem el sentit d’habitar el lloc de la mà de David Algarra amb la presentació del seu llibre “El comú català. La història dels que no surten a la història“, trencant mites sobre el nostre passat històric.
Activitat gratuïta i oberta a tothom.

Dissabte farem un recorregut des de Can Bordoi fins a Sant Antoni de Vilamajor, seguint el brancal del baix Montseny senyalitzat pel Camí dels Països Catalans. Farem estones de silenci, de lectura i de moviment i també visitarem alguns projectes inspiradors:

· Hospitalia, un centre de meditació

· Cal Cabrit, un projecte d’art per la transformació social

· Can Tonal de Vallbona, un espai social i comunitari.

Acabarem el dissabte amb un concert del duet Mà d’Efrén López i Christos Barbas.
Activitat oberta a tothom. Taquilla inversa.

Aquests dos músics vinguts del nord de Grècia (Christos Barbas, ney i piano) i del País Valencià (ud, saz, rabab, guitarra elèctrica) porten quinze anys fent música junts, sempre guiats per la recerca de la riquesa i la profunditat dels llenguatges musicals de l’Orient Mitjà, com ara la musica clàssica otomana i sufi, o les tradicions de Grècia i Turquia. Al mateix temps, tots dos són compositors, i amb les seues creacions donen la seva visió personal d’aquest vast llegat a través d’un so contemporani, actual i vibrant.

Diumenge farem una caminada contemplativa per Can Bordoi i reflexionarem sobre Què ens emportem?

 

Seminari dins la formació Habitant el lloc. Al llarg de deu seminaris, compartirem experiències de transformació social i cultural que connecten acció i espiritualitat. Explorarem juntes com posar-nos en camí cap a una vida plena al servei de les persones i de la terra. Com connectar vocació i servei?

Divendres 25 
16h – Arribada i trobada del grup d’inscrits al seminari
18h -Presentació de David Algarra d’El Comú Català, i diàleg (activitat gratuïta, oberta a tothom)
20h – Sopar i trobada al voltant del foc
Descans a les habitacions de Can Bordoi

 

Dissabte 26
8h – Esmorzar
9h – Inici de la caminada (reflexions, lectures, estiraments i visites a projectes)
14h – Dinar a Can Tonal, Vilamajor
18h – Tornada a Can Bordoi i intercanvi d’impressions
20h – Sopar
21h – Concert del duet Mà

Diumenge 27
9h – Esmorzar
10h – Caminada contemplativa 
14 – Dinar i despedida

Amb el preu del seminari està inclòs l’allotjament del divendres i dissabte nit a les habitacions del Campus Can Bordoi, i tots els àpats.

Tindrem un cuiner que ens cuinarà amb molt amor escollint productes saludables en tots els àpats, si teniu alguna intolerància o voleu una opció vegetariana o vegana, feu-nos-ho saber per tal de poder adaptar els menús.

Per arribar al Campus Can Bordoi s’ha d’accedir en cotxe. L’accés és per la carretera B-510, km 8 (Veure a Google maps). Si voleu venir amb tren, aviseu-nos i podem coordinar cotxes que us recullin a les estacions de Llinars o Mataró.

Habitant el lloc

Uniterra en camí

Connectant amb el propòsit de vida

"Caminar... La pràctica humana més ancestral per activar la consciència. Què ens sosté sota els peus? Desvetllem la capacitat innata d’orientar-nos a la terra i sota el cel."

A l’escolta del món

Descolonitzant la nostra ment i cos

"Ens preguntarem per què necessitem aprendre a “Escoltar el món” i què vol dir haver perdut la relació interior amb la terra. Seminari de la mà de Rolando Vázquez."

Mapejant el territori

des de la saviesa andina

"Què podem aprendre de les cultures andines? Per què el seu coneixement ens és tan necessari? Aprendrem amb Josef Estermann la funció social i espiritual d’una cosmovisió."

Espiritualitat i política

La vida plena dels pobles

"Què volem dir amb diàleg, consens i consentiment? Lluis Planas ens acompanya a recuperar el sentit de les sobiranies a partir d’un camí d’empoderament popular."

Senyals diürns

El món de l'atzar i les sincronicitats

"Què ens diu sobre nosaltres mateixes, el pas sobtat d'un estol d'estornells? Aprenem a interpetar senyals, coincidències... casualitats, de la mà de Mª Pilar Fenés. "

Exili i memòria

El sentit de la pertinença al lloc

"Com és l’experiència d’algú que ha estat expulsat del seu lloc o de qui no ha tingut mai un lloc? Sigui com a refugiat, exiliat,...; la memòria de l’origen esdevé el lloc de referència on sostenir-se."

L’esperit del lloc

Peregrinatge pels llocs sagrats

"Seminari amb Josep Maria Mallarach, qui ens compartirà el seu coneixement dels llocs sagrats que arreu del món tenen cura del vincle entre terra."
Skip to content