L’alquímia de la ceràmica

L’art com a camí de coneixement

Habitar el Món 2024

MÒDUL 1  ·  FOC

Dissabte 6 d’abril, de 9.30 a 19h
Mas Franch, Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)

De la mateixa manera que l’alquímia té com a objectiu la realització personal, la ceràmica és també un art que transforma alhora el fang i la persona que el treballa, trobant l’equilibri i l’harmonia entre els elements utilitzats: terra, aigua, aire i el foc.

  • La terra és la base sòlida i estable sobre la qual es construeix l’obra. És l’element que ens connecta amb la materialitat i la manifestació física..
  • L’aigua representa la fluïdesa i la capacitat d’adaptació. És l’element que ens connecta amb les nostres emocions i ens permet explorar diferents expressions artístiques.
  • L’aire ens dóna l’assecatge abans d’entrar al foc transmutador, simbolitza l’espai per a la inspiració i ment oberta. És l’element que ens connecta amb el món intel·lectual i convida a explorar noves idees i perspectives.
  • El foc representa la transformació i transmutació. És l’element alquímic per excel·lència que converteix l’argila crua en una peça sòlida i duradora, “l’Obra”.

Un taller per gaudir dels processos creatius, les emocions, el tempo i la natura, i situar-nos al “aquí i ara” en companyia.

Toni Medalla

Toni Medalla

Ceramista del Montseny

Escultor i ceramista, ha realitzat nombroses exposicions i tallers, tant a casa nostra com a l’estranger. Una fita important per al seu desenvolupament creatiu va ser la seva estada al Japó (1992), on va entrar en contacte amb els principis de l’estètica zen, de la cerimònia del te i la tècnica de ceràmica Raku, que va estudiar i va integrar amb consciència a la seva visió de la vida i al seu treball.

El raku ens condueix, amb la seva màgia transformadora, als orígens, a allò elemental, i en el seu procés creatiu ens situa «aquí i ara».

Informació pràctica

Els horaris

9.30h  Presentació
10h  Taller – 1a part (pausa a mig matí)
14h  Pausa per dinar i descansar
16h  Taller – 2a part (pausa a mitja tarda)
19h  Tancament

El lloc

Tots els tallers tindran lloc al Mas Franch, una masia situada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al veïnat de Sant Miquel de Pineda, 8 de Sant Feliu de Pallerols, Girona. Més informació: www.andruxai.org/mas-franch

Arribar en cotxe
Està situat al km 63 de la carretera C-63, entre Sant Feliu de Pallerols i Sant Esteve d’en Bas. Podeu trobar la seva ubicació fàcilment buscant al navegador “El Mas Franch”.

Arribar en autobús
Amb la companyia TEISA des de Barcelona o des de Girona direcció Olot per Amer. La parada és Sant Miquel de Pineda i es troba a 1 km de la casa. Pots venir per la carretera o agafant el carrilet – via verda, davant de la parada cap al camí, direcció cap a Sant Miquel de Pineda.

Arribar en bicicleta
Pel carrilet – via verda des de Girona (3 hores).

El dinar

La inscripció no inclou els àpats. Uniterra portarà aigua i infusions per a les pauses.

Pots portar el teu menjar de casa o, si ho prefereixes, pots menjar el menú vegà que ens oferirà la xef Ly Vega del Mas Franch. El preu de l’àpat és de 15€ i inclou: primer plat, segon plat i postre. Si vols saber més sobre el seu projecte i la seva filosofia, pots consultar la seva web: www.laplantifera.com.

Fes-nos saber quina opció prefereixes al fer la inscripció (si vols el menú, cal reservar-lo amb un mínim d’una setmana d’antelació).

El grup

Les places són limitades a 12 assistents per tal de tenir una vivència propera. Si estàs interessada en el taller i no queden places, escriu-nos a info@uniterra.cat i t’afegirem a la llista d’espera per a les pròximes edicions.

Preus

❊ Un taller o mòdul: 60€ públic general / 50€ pels socis (com fer-te soci d’Uniterra?)
❊ Formació completa: 240€ (inscripcions als 6 tallers aquí)

Si l’import econòmic és un obstacle, posa’t en contacte amb nosaltres.

“L’art és una sensació que busca sentiments.”

Toni Medalla

Relacionat

Skip to content