COMUNITAT D’APRENENTATGE

La comunitat d’aprenentatge d’Uniterra és un espai on explorar les implicacions de la cosmovisió emergent en la nostra manera de viure i de relacionar-nos.

Sobre la comunitat

Aprenentatges col·lectius

Una invitació a crear i compartir estils de vida en sintonia amb els cicles naturals i còsmics; a indagar col·lectivament maneres de ser part d’una transformació que vagi més enllà del discurs racional i arreli a la fondària de l’experiència humana.

Seguint l’itinerari d’una roda cosmovisional proposem tallers sobre temes com la tècnica, els ritmes, els somnis o la paraula. I els explorem en jornades endreçades al voltant d’un àpat i el contacte amb la natura. Aprenem juntes a articular noves narratives sobre el món que vivim i la manera com volem co-crear-lo.

Ens sabem part d’un procés de regeneració cultural i comunitària paral·lel al procés de regeneració de la terra i els seus ecosistemes; res no està separat.

Un canvi de paradigma

Regeneració cultural i comunitària

Vivim una època de transformacions fondes, els vells patrons es desfan i es mostren inservibles; mentre es desfan n’emergeixen de nous. Noves formes d’ordenació del món interior i exterior que només prendran cos de manera comunitària. És el que anomenem la transformació dels mites. Ens endinsem en aquest procés subterrani amb la certesa que en sortirem renovades.

Ens disposem a escoltar el que la terra demana a través dels diferents éssers vius, ecosistemes i fenòmens naturals; a connectar amb intel·ligències no humanes per a percebre quin és el lloc i el rol humans en aquesta època de re-equilibri i re-ordenació sistèmiques.

Aprenem a deixar anar la perspectiva antropocentrada, egocentrada, racionalista i instrumental. Aprenem a arrelar les idees al cos i als territoris que habitem, a les xarxes humanes amb que ens relacionem, a connectar amb una vivència animista on el cosmos es manifesta com un gran ésser viu, conscient i intencional que hem de saber interpretar.

Ens sabem part d’un procés de regeneració cultural i comunitària paral·lel al procés de regeneració de la terra i els seus ecosistemes; res no està separat. I tot procés de regeneració passa per deixar-se atravessar pels fluxes i ritmes vitals, deixant espai interior i mental perquè la vida flueixi i ens renovi igual com ho fa amb la terra quan no se la controla, intoxica ni estressa amb l’obsessió d’extreure’n els fruits.

Skip to content