Ecosofia

Crònica d'Habitar el Món

22 de febrer de 2018 | Cròniques

Primera pedra d’Uniterra, aquella que es posa sobretot des de la fe i l’esperança de començar a construir un espai, a vegades encara difícil d’imaginar, on hi càpiguen totes les habilitats necessàries per aprendre, o millor encara, per a recordar com Re-definir la forma en que habitem aquest món.

Els fonaments ja estan fets quan arribem, l’equip d’arquitectes d’idees que ja porten temps pensan-t’hi ens inviten a passar dins aquesta Universitat de portes tan obertes amb un primer mantra: Uniterra la construïm plegats.

Com un presagi de la timidesa dels principis, la tarda plujosa ens fa vacilar una mica abans de sortir a fer una ofrena inaugural als camps que ens envolten, espai real i simbòlic a mig camí entre ciutat i bosc.

Entre humanitat i natura.

Adient entrant que ens comença a obrir boca pel debat de l’endemà…

Com bons constructors, conscients que el pròpi cos és la primera eina que cal atendre amb cura, comencem el dissabte amb una sessió de meditació somàtica allunyant-nos de la ment analítica, i invocant a tots els sentits perquè ens acompanyin durant el cap de setmana.

I ara, com aixequem una arquitectura de vida ètica i sostenible?
És possible construir d’una forma respectuosa amb els pilars del pensament d’occident?
O potser ens cal deconstruir part de la cosmovisió que ens ha portat fins aquí per fer el següent pas…?

De la mà de diferents cultures americanes recorrem en cercles el camí dels 4 elements bàsics i les seves simbologies: terra, aigua, aire i foc. The best sex-advice-tips online.

Per estar segurs que les seves essències no entren únicament per l’enteniment, seràn els nostres cossos els que al ritme de les músiques ens fan ballar i expresarem en moviment el que les paraules no s’atreveixen: terra, aigua, aire i foc.

Com una integració silenciosa, el bosc ens acull al matí següent amb una quietud preciosa, i ens deixem perdre individual i lliurement per tal de trobar el pròpi camí, aquell que ens ha de portar a un espai comú, des d’on retrobar i compartir els valors elementals cap al món que podem i volem habitar en equilibri.

 

Autor: Eric Asecas

ENTRADES RELACIONADES

El camino del ciervoUn conte d'Eduard Costa

El camino del ciervo

Un conte d'Eduard Costa

Había una vez, en un bosque muy lejano, un valle muy profundo. Se llamaba el valle de los ciervos de madera. Era un valle donde habitaba una especie de ciervo muy rara, única en todo el planeta. La gente los llamaba los ciervos de madera, no porque fuesen de madera,...

Bailando con lobosUn conte d'Eduard Costa

Bailando con lobos

Un conte d'Eduard Costa

Un día el dios sol quiso visitar la tierra convertido en un gran lobo blanco. Quería ver las maravillas que todos contaban de ese planeta. Ese mismo día el dios de la noche, el dios luna, también quiso visitarla y también escogió transformarse en lobo. En su caso, en...

Les ensenyances del sòlRellegint a Ivan Illich

Les ensenyances del sòl

Rellegint a Ivan Illich

Amb la lectura d'aquest text de l'Ivan Illich encetem una secció sobre el pas del temps, dins del blog d'Uniterra. Una reflexió sobre la condició humana que passa per l'acceptació dels límits i del nostre origen terrenal. Una mirada que veu els processos de...

Skip to content