MÒDUL 2 · TERRA
Dissabte 20 d’abril, de 9.30 a 19h
Mas Franch, Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)
En aquest taller farem una incursió teòrica i pràctica al cultiu biològic de la mà d’en Josep Sauleda, per entrar en diàleg amb l’humus i el seu reflex en la vida interior.
Som part d’un gran organisme viu on tothom té una funció concreta a realitzar. Un organisme no està fet de sistemes piramidals sinó de xarxes interconnectades, patrons que activen la memòria del sistema i repliquen l’estructura de manera fractal.
Aprendrem a regenerar el sòl i descobrirem la correspondència amb el funcionament dels nostres cossos.
Il·lustració: Cristina Pastó
Contingut del taller
Continguts:
❊ Formació del sòl
❊ De la fotosíntesi a la descomposició de la matèria orgànica
❊ Argila i humus
❊ El cicle anual
❊ Bases de la fertilitat
❊ Compost
❊ Protegir el sòl, adobar amb sentit
❊ Trofobiosi: eines de comprensió i abordatge de plagues i malures
❊ Rosar vs. regar
Pràctiques:
❊ Estabilització ràpida de fems (bocashi)
❊ Compostatge de restes vegetals
❊ Aplicació de compost, fems i minerals a l’hort i el jardí
❊ Plantació
❊ La tècnica perduda del rosatge
Josep Sauleda
Jardiner
Nascut a Sant Pol de Mar, està format com a jardiner per l’Escola de Jardineria NM Rubió i Tudurí. Va fer la formació en Agricultura Orgànica amb Jairo Restrepo Rivera i està diplomat en Permacultura per l’Institut de Permacultura Montsant.
Informació pràctica
Els horaris
9.30h Presentació
10h Taller – 1a part (pausa a mig matí)
14h Pausa per dinar i descansar
16h Taller – 2a part (pausa a mitja tarda)
19h Tancament
El lloc
Tots els tallers tindran lloc al Mas Franch, una masia situada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al veïnat de Sant Miquel de Pineda, 8 de Sant Feliu de Pallerols, Girona. Més informació: www.andruxai.org/mas-franch
Arribar en cotxe
Està situat al km 63 de la carretera C-63, entre Sant Feliu de Pallerols i Sant Esteve d’en Bas. Podeu trobar la seva ubicació fàcilment buscant al navegador “El Mas Franch”.
Arribar en autobús
Amb la companyia TEISA des de Barcelona o des de Girona direcció Olot per Amer. La parada és Sant Miquel de Pineda i es troba a 1 km de la casa. Pots venir per la carretera o agafant el carrilet – via verda, davant de la parada cap al camí, direcció cap a Sant Miquel de Pineda.
Arribar en bicicleta
Pel carrilet – via verda des de Girona (3 hores).
El dinar
La inscripció no inclou els àpats. Uniterra portarà aigua i infusions per a les pauses.
Pots portar el teu menjar de casa o, si ho prefereixes, pots menjar el menú vegà que ens oferirà la xef Ly Vega del Mas Franch. El preu de l’àpat és de 15€ i inclou: primer plat, segon plat i postre. Si vols saber més sobre el seu projecte i la seva filosofia, pots consultar la seva web: www.laplantifera.com.
Fes-nos saber quina opció prefereixes al fer la inscripció (si vols el menú, cal reservar-lo amb un mínim de 3 dies d’antelació).
El grup
Les places són limitades a 20 assistents per tal de tenir una vivència propera. Si estàs interessada en el taller i no queden places, escriu-nos a info@uniterra.cat i t’afegirem a la llista d’espera per a les pròximes edicions.
Preus
❊ Un taller o mòdul: 60€ públic general / 50€ pels socis (com fer-te soci d’Uniterra?)
❊ Formació completa: 240€ (inscripcions als 6 tallers aquí)
Si l’import econòmic és un obstacle, posa’t en contacte amb nosaltres.
“Desitjant cultivar la terra
cultivo l’enteniment.”
M. Fukuoka