8-10 febrer 2019

A l’escolta del món

Descolonitzant la nostra ment i cos

Del divendres 8 de febrer a les 17h, fins el diumenge 10 a les 14h

h

Seminari dins la formació Habitant el lloc

190€ el cap de setmana (inclou allotmajent i menjar)
140€ abans del 6 de febrer
S’ofereixen beques i s’accepten monedes socials i intercanvis

Campus Can Bordoi
Carretera B-510, km 8
08450 Llinars del Vallès

info@uniterra.cat

Ens preguntarem per què necessitem aprendre a “Escoltar el món” i què vol dir haver perdut la relació interior amb la terra. Seminari de la mà de Rolando Vázquez, sociòleg i investigador a la Universitat d’Utrecht, i coordinador de l’Escola de Pensament Decolonial.

 

Temes a tractar:

Ens relacionem amb la terra i amb el món de forma colonitzadora sense ser-ne conscients, veient-los com a objectes a la nostra disposició. Revisem aquests patrons per a transformar-los. Com sortir-ne?

Del domini a l’escolta; aprenem altres maneres de comprendre’ns en-relació a nosaltres mateixes i en-relació a la terra. Obrim la possibilitat d’estar al servei de la terra.

 

El seminari inclou:
· Converses i dinàmiques grupals
· Caminada i sessió de moviment
· Taller “Descolonitzant el cos” amb NUS Teatre.

 

El taller “Descolonitzant el cos” està enfocat per desactivar els patrons corporals que fixen la nostra percepció, i per tornar a connectar la mirada i l’experiència, tornar a l’Escolta.

Des de Nus, acompanyen a persones, grups i comunitats perquè esdevinguin protagonistes de les seves vides i del seu entorn. Promouen l’anàlisi crítica i la presa de consciència. Passen del discurs a l’acció, fent ús d’eines del teatre social, la recerca, el treball de processos i les metodologies participatives.

 

 

Seminari dins la formació Habitant el lloc. Al llarg de deu seminaris, compartirem experiències de transformació social i cultural que connecten acció i espiritualitat. Explorarem juntes com posar-nos en camí cap a una vida plena al servei de les persones i de la terra. Com connectar vocació i servei?

Divendres 8 
16h – Arribada
17-21h – Taller amb NUS Teatre: Descolonitzant el cos
21h – Sopar
Descans a les habitacions de Can Bordoi

 

Dissabte 9
8h – Contemplació i connexió
9h – Esmorzar
10h – Sessió introductòria: La ment colonitzadora
14h – Dinar i descans
16h – Seminari amb Rolando Vázquez
19h – Sessió de moviment
21h – Sopar
Descans a les habitacions de Can Bordoi

 

Diumenge 10
8h – Caminada contemplativa
9h – Esmorzar
10h – Seminari amb Rolando Vázquez
14h – Dinar i tancament

Amb el preu està inclòs el sopar del divendres; l’esmorzar, dinar i sopar del dissabte; i l’esmorzar i el dinar del diumenge.
Tindrem un cuiner que ens cuinarà amb molt amor escollint productes saludables en tots els àpats, si teniu alguna intolerància o voleu una opció vegetariana o vegana, feu-nos-ho saber per tal de poder adaptar els menús.
Inclou dues nits allotjats a les habitacions del Campus Can Bordoi.

Per arribar al Campus Can Bordoi s’ha d’accedir en cotxe. L’accés és per la carretera B-510, km 8 (Veure a Google maps). Si voleu venir amb tren, aviseu-nos i podem coordinar cotxes que us recullin a les estacions de Llinars o Mataró.

Habitant el lloc

Uniterra en camí

Connectant amb el propòsit de vida

"Caminar... La pràctica humana més ancestral per activar la consciència. Què ens sosté sota els peus? Desvetllem la capacitat innata d’orientar-nos a la terra i sota el cel."

A l’escolta del món

Descolonitzant la nostra ment i cos

"Ens preguntarem per què necessitem aprendre a “Escoltar el món” i què vol dir haver perdut la relació interior amb la terra. Seminari de la mà de Rolando Vázquez."

Mapejant el territori

des de la saviesa andina

"Què podem aprendre de les cultures andines? Per què el seu coneixement ens és tan necessari? Aprendrem amb Josef Estermann la funció social i espiritual d’una cosmovisió."

Espiritualitat i política

La vida plena dels pobles

"Què volem dir amb diàleg, consens i consentiment? Lluis Planas ens acompanya a recuperar el sentit de les sobiranies a partir d’un camí d’empoderament popular."

Senyals diürns

El món de l'atzar i les sincronicitats

"Què ens diu sobre nosaltres mateixes, el pas sobtat d'un estol d'estornells? Aprenem a interpetar senyals, coincidències... casualitats, de la mà de Mª Pilar Fenés. "

Exili i memòria

El sentit de la pertinença al lloc

"Com és l’experiència d’algú que ha estat expulsat del seu lloc o de qui no ha tingut mai un lloc? Sigui com a refugiat, exiliat,...; la memòria de l’origen esdevé el lloc de referència on sostenir-se."

L’esperit del lloc

Peregrinatge pels llocs sagrats

"Seminari amb Josep Maria Mallarach, qui ens compartirà el seu coneixement dels llocs sagrats que arreu del món tenen cura del vincle entre terra."
Skip to content