Cursos i seminaris 22 setembre 2019

La veu de la vida

Reconnectant el cos, el so i la vida, a través de la veu i les cançons

En el marc de la Celebració de l’equinocci de tardor, us proposem un taller per reconnectar el cos, el so i la vida, a través de la veu i les cançons.

Com el vent tot sol punteja
les cordes obertes de la lira,
així sona la veu
polsada per la vida
quan l’home és branca
i sap la saba
passant-lo i entregat-se-li
en alè.

 

El taller consta de tres parts:

Una primera on caminarem pels elements que componen la cançó: text, melodia, harmonia, ritme i instrumentació, i explicarem com es combinen fins al naixement d’un tema.

Una segona per submergir-nos en el nostre instrument primordial: la veu. Prendre consciència del cos i del ser a l’hora de parlar i de cantar. Deixar-se sonar i habitar per les cançons, en un diàleg profund amb un mateix, amb el so i amb la vida.

I una tercera on ajuntarem cant i cançó.
No són necessaris coneixements de música ni experiència prèvia.

 

Aquest taller forma part del conjunt d’activitats programades per la Celebració de l’equinocci de tardor, on s’inclou el seminari Mites i somnis a càrrec d’Àngels Canadell i MªPilar Fenés; i el concert de L’últim indi, el nou projecte musical d’Eduard Costa.

Diumenge 22 de setembre

10h: Composició amb l’Eduard Costa
12h: Breu descans
12.15h: Respiració, cos i presència en la veu amb l’Assumpta Mateu
14h: Dinar i descans
16h-19h: Vivència del procés sencer: des de la font de la cançó fins a l’acte de cantar. El rebre i el donar. Ser canal. Amb tots dos professors.

Eduard Costa

De petit sentia una atracció molt gran per la naturalesa. Això el va portar a estudiar la Llicenciatura de Ciències Ambientals a la UdG, el doctorat a la UAB i el Postdoctorat en canvi climàtic a Stanford University de Califòrnia.

Després d’aquesta experiència científica va tornar a Catalunya i va co-fundar el grup de pop en català Els Amics de les Arts. Després de 13 anys girant amb aquest projecte pels principals escenaris del país, actualment ha entrat en un nou procés com a músic d’autodescoberta i d’escolta de la pròpia veu formant el projecte L’últim indi. Ara s’apropa a la naturalesa de la mà de la música, de la vibració, de la percepció. La música té aquesta força, la de fer vibrar.

 

Assumpta Mateu

Cantant. Va estudiar al Mozarteum de Salzburg i a la Hochschule de Karlsruhe, i va aprendre de persones sensibles, i sobretot, de moltes hores de diàleg amb el so i el silenci. Després, els seus grans mestres de cant i de vida han estat els seus fills, les cançons per acompanyar-los a dormir, i la nova mirada cap a tot plegat a que ells l’han convidat.

Ha actuat als principals auditoris i teatres del país, com també a Europa i Amèrica. Ha cantat òpera i oratori, però sempre s’ha trobat especialment a casa amb el Lied i la música de cambra. Fa disset anys que és professora a l’Escola Superior de Música de Catalunya i ara hi fa de Coordinadora del Màster de Lied.

Per a ella, la música és una manera de comprendre què és la vida i de recordar qui som en essència, i així es reflecteix en el seu enfocament pedagògic i en els seus projectes musicals.

Tindrem un cuiner que ens cuinarà amb molt amor escollint productes saludables en tots els àpats, si teniu alguna intolerància o voleu una opció vegetariana o vegana, feu-nos-ho saber per tal de poder adaptar els menús.

S’ofereix la opció d’assistir al concert de L’últim indi i allotjar-se el dissabte a la nit a les habitacions del Campus Can Bordoi. Contacteu amb nosaltres per reservar places i saber les condicions.

Per arribar al Campus Can Bordoi s’ha d’accedir en cotxe. L’accés és per la carretera B-510, km 8 (Veure a Google maps). Si voleu venir amb tren, aviseu-nos i podem coordinar cotxes que us recullin a les estacions de Llinars o Mataró.

La veu de la vida

Taller dins la Celebració de l’equinocci de tardor

Diumenge 22 de setembre, de 10 a 19h

Taller: 60€ / 70€ amb dinar

 

Taller amb pensió d’una nit: 110€

 

Taller amb pensió d’una nit + concert: 125€

 

Cap de setmana complet: 2 tallers + 2 dies pensió completa + concert): 205€

 

Per a altres opcions, contacteu amb nosaltres

Campus Can Bordoi
Carretera B-510, km 8
08450 Llinars del Vallès

Inscriure'm

Activitats de la celebració

Uneix-te a la
comunitat d'Uniterra