Online

Veus en xarxa: Arcadi i Arnau Oliveres

Parlem de saviesa

A partir del 29 d'abril de 2020

h

Cada dimecres al nostre canal de Youtube.

Aquest moment de confinament, és propici per reflexionar sobre el canvi d’actitud que ens proposa aquesta saviesa. Un canvi d’actitud personal és la clau perquè està interconnectat amb l’entorn familiar, social i natural. Si una mateixa no millora, la societat i la mare terra es veuran afectades. El món és un tot i tot som les persones i la natura en un pla d’igualtat en la diferència. Arreglar els carrers passa primer per arreglar les cases. No podem estar en pau amb el món si no ho estem amb nosaltres mateixes. Tot és correlatiu i està íntimament lligat: la família, la societat, la natura. L’actitud individual envers totes les esferes és la clau per transformar el món.

Seguim amb la segona i última part de la intervenció de l’Arcadi Oliveres. Qui ens situa en els perills del paradigma cultural en el qual ens sostenim: tant en la forma de relació amb el medi, com en les relacions socials entre humans. També incorporem avui, la veu a l’Arnau Oliveres, fill de l’Arcadi. Tots dos comparteixen el compromís amb l’actitud ètica a tots els àmbits de la vida. L’Arnau ho fa des del seu treball amb la salut holística, el diàleg interreligiós i la mística sufí. I ens teixeix un bon pont entre la cultura i espiritualitat.

 

Podeu seguir a l’Arnau a www.sufi.cat  i a www.ecopuntura.cat

Veus en xarxa és una sèrie de diàlegs al voltant de la saviesa.
Des d’Uniterra explorem quina és la saviesa que ens cal per tal d’avançar en un canvi de civilització. Pensem que és un tema central que no es tracta habitualment, o s’acostuma a confondre amb coneixement. Cal passar de l’ecologia a l’ecosofia: del coneixement humà sobre la terra, a la saviesa de la terra mateixa que ens cal escoltar.

Us presentem una serie de converses amb persones de la nostra xarxa que ens guiaran a reconnectar amb la saviesa des de múltiples camps: espiritual, social, econòmic, polític i filosòfic.

Veure tots els vídeo al nostre canal de Youtube.

Veus en xarxa

Veus en xarxa: Eduard Costa

Parlem de saviesa

"La veu, a mig camí entre el visible i l'invisible, és una de les maneres amb què l'Eduard comparteix els fruits que recull de l'inspiració."

Veus en xarxa: Xavier Melloni

Parlem de saviesa

"Tots compartim un destí comú, tot el que veig a fora està també en mi. I, d'alguna manera, el comportament depredador del virus COVID-19 emmiralla la nostra relació amb la Terra."

Veus en xarxa: Josep Mª Mallarach

Parlem de saviesa

"Josep Maria Mallarach ens parla de com re-arrelar al lloc i la Terra a la qual pertanyem. Un sentiment profund de responsabilitat del lloc i la convicció que tenim més deures que drets."

Veus en xarxa: Lluís Planas

Parlem de saviesa

" Lluís Planas ens porta la mirada de Xirinacs envers la saviesa. Què és, on trobar-la, per què ser savis? "

Veus en xarxa: Erika Zarate i Oscar Gussinyer

Parlem de saviesa

"Tornar a connectar el ritme dels humans amb el de la natura, i poder contribuir-hi amb una acció que porti vida i abundància per a tothom, no destrucció."

Veus en xarxa: David Loy

Parlem de saviesa

"Parlem sobre com aplicar la saviesa del budisme al nostre món occidental i als problemes globals. Comprometre's a un activisme conscient com un regal a la Terra, un acte de confiança, d'amor."

Veus en xarxa: Mª Pilar Fenés

Parlem de saviesa

"A sota l'autobiografia de cadascuna de nosaltres hi ha una saviesa oculta que en guia o ens guiaria si la sabéssim escoltar."

Veus en xarxa: Gustavo Duch i Jeromo Aguado

Parlem de saviesa

"Ara més que mai, la resposta està a la terra. Aprendre a viure amb la terra i no de la terra."

Veus en xarxa: Arcadi i Arnau Oliveres

Parlem de saviesa

"Seguim amb la intervenció de l'Arcadi Oliveres i l'Arnau Oliveres, fill de l'Arcadi. Tots dos comparteixen el compromís amb l'actitud ètica a tots els àmbits de la vida. "

Veus en xarxa: Ulises

Parlem de saviesa

"Parlem amb l'Ulises sobre saviesa, diversitat i identitat. Trobar l'equilibri entre la identitat pròpia i l'acolliment de la diversitat."

Veus en xarxa: Arcadi Oliveres

Parlem de saviesa

"Veus en xarxa s'estrena el #DiaDeLaTerra, amb l'Arcadi Oliveres. Mestre i referent d'activisme conscient per la pau i la dignitat de les persones."
Ves al contingut