Converses 29 abril

Veus en xarxa: Arcadi i Arnau Oliveres

Parlem de saviesa

Aquest moment de confinament, és propici per reflexionar sobre el canvi d’actitud que ens proposa aquesta saviesa. Un canvi d’actitud personal és la clau perquè està interconnectat amb l’entorn familiar, social i natural. Si una mateixa no millora, la societat i la mare terra es veuran afectades. El món és un tot i tot som les persones i la natura en un pla d’igualtat en la diferència. Arreglar els carrers passa primer per arreglar les cases. No podem estar en pau amb el món si no ho estem amb nosaltres mateixes. Tot és correlatiu i està íntimament lligat: la família, la societat, la natura. L’actitud individual envers totes les esferes és la clau per transformar el món.

Seguim amb la segona i última part de la intervenció de l’Arcadi Oliveres. Qui ens situa en els perills del paradigma cultural en el qual ens sostenim: tant en la forma de relació amb el medi, com en les relacions socials entre humans. També incorporem avui, la veu a l’Arnau Oliveres, fill de l’Arcadi. Tots dos comparteixen el compromís amb l’actitud ètica a tots els àmbits de la vida. L’Arnau ho fa des del seu treball amb la salut holística, el diàleg interreligiós i la mística sufí. I ens teixeix un bon pont entre la cultura i espiritualitat.

 

Podeu seguir a l’Arnau a www.sufi.cat  i a www.ecopuntura.cat

Veus en xarxa és una sèrie de diàlegs al voltant de la saviesa.
Des d’Uniterra explorem quina és la saviesa que ens cal per tal d’avançar en un canvi de civilització. Pensem que és un tema central que no es tracta habitualment, o s’acostuma a confondre amb coneixement. Cal passar de l’ecologia a l’ecosofia: del coneixement humà sobre la terra, a la saviesa de la terra mateixa que ens cal escoltar.

Us presentem una serie de converses amb persones de la nostra xarxa que ens guiaran a reconnectar amb la saviesa des de múltiples camps: espiritual, social, econòmic, polític i filosòfic.

Veure tots els vídeo al nostre canal de Youtube.

Veus en xarxa: Arcadi i Arnau Oliveres

Cada dimecres al nostre canal de Youtube.

A partir del 29 d'abril de 2020

Altres Veus en Xarxa

Uneix-te a la
comunitat d'Uniterra