Online

Veus en xarxa: Josep Mª Mallarach

Parlem de saviesa

A partir del 17 de juny de 2020

h

Cada dimecres al nostre canal de Youtube.

Josep Maria Mallarach ens parla de com re-arrelar al lloc i la Terra a la qual pertanyem.

Actualment estem en un paradigma antitètic de l’ecosofia recolzat per una maquinària tecnològica potentíssima, i la crisi sanitària és només una branca de la crisi sistèmica en que vivim; i l’hem de veure com un avis per tal que no en vingui un de més gran. Davant de l’ús indiscriminat de les noves tecnologies cal una prudència i una consciència extrema que actualment està a l’abast de poques comunitats. Segurament la crisi actual està deguda a que hem posat massa atenció a l’esfera material sense cuidar ni tenir en compte les altres esferes (espiritual, cosmològica, etc…). I aquest fet ha acabat, fins i tot, empitjorant un aspecte tant material i tant important com és la natura. En cal aquest exercici de tornar a les arrels profundes dels nostres avantpassats i fer-ne una relectura del que avui en dia sabem per reequilibrar i tenir una visió més complerta de la vida.

Un sentiment profund de responsabilitat del lloc, la convicció de que tenim més deures que drets, responsabilitats sagrades envers el lloc que en acull, replantejar-nos prioritzar el béns comuns en contraposició de la propietat privada, una vida tranquil·la i humil, autosuficiència son algunes claus que ens han de permetre tornar pel bon camí.

El gran combat és en un mateix. L’enemic més gran el tenim a dins. Si no comencem per transformar-nos interiorment, no podem transformar el món. La lluita exterior hauria de ser reflex de la transformació interior per anar superant els mals patrons que portem incorporats. I això passa per posar temps a la contemplació de la natura. Si no fem aquesta experiència contemplativa supraracional difícilment tindrem la força interior per canviar.

Podeu trobar més informació sobre la feina d’en Josep M. Mallarach a: www.silene.ong

 

 

Veus en xarxa

Veus en xarxa: Eduard Costa

Parlem de saviesa

"La veu, a mig camí entre el visible i l'invisible, és una de les maneres amb què l'Eduard comparteix els fruits que recull de l'inspiració."

Veus en xarxa: Xavier Melloni

Parlem de saviesa

"Tots compartim un destí comú, tot el que veig a fora està també en mi. I, d'alguna manera, el comportament depredador del virus COVID-19 emmiralla la nostra relació amb la Terra."

Veus en xarxa: Josep Mª Mallarach

Parlem de saviesa

"Josep Maria Mallarach ens parla de com re-arrelar al lloc i la Terra a la qual pertanyem. Un sentiment profund de responsabilitat del lloc i la convicció que tenim més deures que drets."

Veus en xarxa: Lluís Planas

Parlem de saviesa

" Lluís Planas ens porta la mirada de Xirinacs envers la saviesa. Què és, on trobar-la, per què ser savis? "

Veus en xarxa: Erika Zarate i Oscar Gussinyer

Parlem de saviesa

"Tornar a connectar el ritme dels humans amb el de la natura, i poder contribuir-hi amb una acció que porti vida i abundància per a tothom, no destrucció."

Veus en xarxa: David Loy

Parlem de saviesa

"Parlem sobre com aplicar la saviesa del budisme al nostre món occidental i als problemes globals. Comprometre's a un activisme conscient com un regal a la Terra, un acte de confiança, d'amor."

Veus en xarxa: Mª Pilar Fenés

Parlem de saviesa

"A sota l'autobiografia de cadascuna de nosaltres hi ha una saviesa oculta que en guia o ens guiaria si la sabéssim escoltar."

Veus en xarxa: Gustavo Duch i Jeromo Aguado

Parlem de saviesa

"Ara més que mai, la resposta està a la terra. Aprendre a viure amb la terra i no de la terra."

Veus en xarxa: Arcadi i Arnau Oliveres

Parlem de saviesa

"Seguim amb la intervenció de l'Arcadi Oliveres i l'Arnau Oliveres, fill de l'Arcadi. Tots dos comparteixen el compromís amb l'actitud ètica a tots els àmbits de la vida. "

Veus en xarxa: Ulises

Parlem de saviesa

"Parlem amb l'Ulises sobre saviesa, diversitat i identitat. Trobar l'equilibri entre la identitat pròpia i l'acolliment de la diversitat."

Veus en xarxa: Arcadi Oliveres

Parlem de saviesa

"Veus en xarxa s'estrena el #DiaDeLaTerra, amb l'Arcadi Oliveres. Mestre i referent d'activisme conscient per la pau i la dignitat de les persones."
Ves al contingut