Online

Veus en xarxa: Xavier Melloni

Parlem de saviesa

A partir del 24 de juny de 2020

h

Cada dimecres al nostre canal de Youtube.

Dialoguem amb en Xavier Melloni sobre com deixar emergir la saviesa en situacions de crisi com la que estem vivint. El COVID-19 és un enemic al qual combatre, o un mestre al que escoltar? Tots compartim un destí comú (…), tot el que veig a fora està també en mi. I, d’alguna manera, el comportament depredador del COVID-19 emmiralla la nostra relació amb la Terra.

Segons Melloni, la saviesa és una forma de coneixement diferent de l’ordinari. I per arribar a ella es requereix d’un temps i una dedicació que la gran majoria no disposem. Dediquem tota l’energia a controlar i dominar lo immediat, lo material i ens allunyem d’aquesta saviesa més etèria i espiritual. Hi ha saviesa quan una persona participa d’allò que coneix. En aquest sentit, la crisi sanitària ha visibilizat la mort i aquest fet, Melloni, el vol posar en valor ja que la mort és un canvi d’etapa positiu per arribar a altres nivells de consciència, que la societat actual no ens prepara. Això també és saviesa. Això portat a la mística, significa que tot el que veiem no és més que una metàfora del que no veiem.

Veus en xarxa

Veus en xarxa: Eduard Costa

Parlem de saviesa

"La veu, a mig camí entre el visible i l'invisible, és una de les maneres amb què l'Eduard comparteix els fruits que recull de l'inspiració."

Veus en xarxa: Xavier Melloni

Parlem de saviesa

"Tots compartim un destí comú, tot el que veig a fora està també en mi. I, d'alguna manera, el comportament depredador del virus COVID-19 emmiralla la nostra relació amb la Terra."

Veus en xarxa: Josep Mª Mallarach

Parlem de saviesa

"Josep Maria Mallarach ens parla de com re-arrelar al lloc i la Terra a la qual pertanyem. Un sentiment profund de responsabilitat del lloc i la convicció que tenim més deures que drets."

Veus en xarxa: Lluís Planas

Parlem de saviesa

" Lluís Planas ens porta la mirada de Xirinacs envers la saviesa. Què és, on trobar-la, per què ser savis? "

Veus en xarxa: Erika Zarate i Oscar Gussinyer

Parlem de saviesa

"Tornar a connectar el ritme dels humans amb el de la natura, i poder contribuir-hi amb una acció que porti vida i abundància per a tothom, no destrucció."

Veus en xarxa: David Loy

Parlem de saviesa

"Parlem sobre com aplicar la saviesa del budisme al nostre món occidental i als problemes globals. Comprometre's a un activisme conscient com un regal a la Terra, un acte de confiança, d'amor."

Veus en xarxa: Mª Pilar Fenés

Parlem de saviesa

"A sota l'autobiografia de cadascuna de nosaltres hi ha una saviesa oculta que en guia o ens guiaria si la sabéssim escoltar."

Veus en xarxa: Gustavo Duch i Jeromo Aguado

Parlem de saviesa

"Ara més que mai, la resposta està a la terra. Aprendre a viure amb la terra i no de la terra."

Veus en xarxa: Arcadi i Arnau Oliveres

Parlem de saviesa

"Seguim amb la intervenció de l'Arcadi Oliveres i l'Arnau Oliveres, fill de l'Arcadi. Tots dos comparteixen el compromís amb l'actitud ètica a tots els àmbits de la vida. "

Veus en xarxa: Ulises

Parlem de saviesa

"Parlem amb l'Ulises sobre saviesa, diversitat i identitat. Trobar l'equilibri entre la identitat pròpia i l'acolliment de la diversitat."

Veus en xarxa: Arcadi Oliveres

Parlem de saviesa

"Veus en xarxa s'estrena el #DiaDeLaTerra, amb l'Arcadi Oliveres. Mestre i referent d'activisme conscient per la pau i la dignitat de les persones."
Skip to content