Fer de l’inconscient un aliat

Vies de comunicació amb el nostre món interior

Habitar el Món 2024

MÒDUL 3  ·  AIGUA

Dissabte 11 de maig, de 9.30 a 19h
Mas Franch, Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)

L’àmbit de l’oest té a veure amb l’element de l’aigua, de la nit, d’allò no-conscient.

En aquesta jornada abordarem algunes vies d’accés i d’expressió pel que fa a la psique individual i col·lectiva, que, com l’aigua, és bona conductora, il·limitada i revitalitzadora, i que, com el seu patró, Hermes, és ambivalent, creativa i polifacètica. També es transmetran pautes per poder desxifrar els missatges, sovint en forma d’enigmes, que ens arriben del món interior. 

Parar atenció als senyals que ens adreça la vida de manera personalitzada la facilita i permet de transitar-la amb més recursos. Hi ha senyals diürns (sincronicitats) i senyals nocturns (somnis) i ambdós parlen en llenguatge simbòlic, l’únic idioma estranger que tothom hauria de conèixer, en paraules d’Erich Fromm. 

I del fons de l’inconscient col·lectiu emergeixen els mites i derivats (contes, llegendes). Es tractaran mites del passat, del present i del futur, tot explorant la ressonància d’aquest pòsit mític en la nostra biografia, el mite personal.

Aquest taller es planteja combinant una part teòrica amb exercicis pràctics.

Contingut del taller

Continguts:

❊ Nocions de simbolisme. Símbols GR i símbols PR
❊ L’inconscient. Mapa aproximatiu 

    • Nivell personal: somnis
    • Nivell transpersonal: mites
    • Interrelació entre mites i somnis

❊  Correspondència món interior/món exterior: sincronicitats

Mª Pilar Fenés

Mª Pilar Fenés

Llenguatge simbòlic

Llicenciada en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona. S’ha dedicat, en l’àmbit lingüístic, a la correcció i traducció escrita i consecutiva, així com a l’escriptura de llibres Autobiosofia. Senyals de trànsit per la vida i Autosofia II.

Paral·lelament, ha seguit formacions psicocorporals i de sanació energètica que li han permès desenvolupar-se com a harmonitzadora energètica. 

Informació pràctica

Els horaris

9.30h  Presentació
10h  Taller – 1a part (pausa a mig matí)
14h  Pausa per dinar i descansar
16h  Taller – 2a part (pausa a mitja tarda)
19h  Tancament

El lloc

Tots els tallers tindran lloc al Mas Franch, una masia situada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al veïnat de Sant Miquel de Pineda, 8 de Sant Feliu de Pallerols, Girona. Més informació: www.andruxai.org/mas-franch

Arribar en cotxe
Està situat al km 63 de la carretera C-63, entre Sant Feliu de Pallerols i Sant Esteve d’en Bas. Podeu trobar la seva ubicació fàcilment buscant al navegador “El Mas Franch”.

Arribar en autobús
Amb la companyia TEISA des de Barcelona o des de Girona direcció Olot per Amer. La parada és Sant Miquel de Pineda i es troba a 1 km de la casa. Pots venir per la carretera o agafant el carrilet – via verda, davant de la parada cap al camí, direcció cap a Sant Miquel de Pineda.

Arribar en bicicleta
Pel carrilet – via verda des de Girona (3 hores).

El dinar

La inscripció no inclou els àpats. Uniterra portarà aigua i infusions per a les pauses.

Pots portar el teu menjar de casa o, si ho prefereixes, pots menjar el menú vegà que ens oferirà la xef Ly Vega del Mas Franch. El preu de l’àpat és de 15€ i inclou: primer plat, segon plat i postre. Si vols saber més sobre el seu projecte i la seva filosofia, pots consultar la seva web: www.laplantifera.com.

Fes-nos saber quina opció prefereixes al fer la inscripció (si vols el menú, cal reservar-lo amb un mínim de 3 dies d’antelació).

El grup

Les places són limitades a 20 assistents per tal de tenir una vivència propera. Si estàs interessada en el taller i no queden places, escriu-nos a info@uniterra.cat i t’afegirem a la llista d’espera per a les pròximes edicions.

Preus

❊ Un taller o mòdul: 60€ públic general / 50€ pels socis (com fer-te soci d’Uniterra?)
❊ Formació completa: 240€ (inscripcions als 6 tallers aquí)

Si l’import econòmic és un obstacle, posa’t en contacte amb nosaltres.

El llenguatge simbòlic és l’única llengua estrangera que tots hauríem d’estudiar. La seva comprensió ens posa en contacte amb una de les fonts més significatives de la saviesa, la dels mites, i amb les capes més profundes de la nostra pròpia personalitat.

Eric Fromm

Relacionat

Ves al contingut