LAIA COSTA

ÀREA DE COMUNITAT

“Només a través de l’altre, el diferent, ens podem conèixer a nosaltres mateixos.”

Activista jurídica pel dret a la mobilitat humana de totes les persones, amb sensibilitat decolonial i enfoc comunitari. Segueix la intuició que tornar-se a sentir natura i aprofundir en els sabers dels que ens van precedir és el camí per sanar-nos com a membres de la civilització occidental.

Després de 12 anys com advocada dedicada a la defensa jurídica de les persones migrades, formadora i asesora jurídica en varies entitats sense ànim de lucre i a l’Ajuntament de BCN en el programa de reagrupació familiar de families estrangeres, es va adonar que la llei no era justa i va marxar a viure a Colòmbia on va acompanyar a les comunitats indígenes en els seus processos d’autonomia i d’el·laboració dels seus plans de vida.

A més a més, juntament amb les comunitats afrodescendents, es va fer l’intent de pensar-se la implementació dels Acords de Pau de la Habana, des d’un enfoc de respecte a les cultures ètniques. Posteriorment a Canadà, amb la mestra Kalpana Das, va poder entendre la profunditat del colonialisme i la necessitat de la decolonització del pensament occidental. En els últims anys ha estat més vinculada a les persones refugiades (Lesbos, Illes Canàries) i als joves que migren sols, tant a la Frontera Sud Espanyola, com a la Garrotxa on viu.

Skip to content