Tot s’atura?

Dies de recés col·lectiu...

19 de març de 2020

Busquem camins per connectar amb la saviesa, creem projectes com Uniterra per indagar allò fonamental que ens falta, personal i col·lectivament. Sabem que no sabem.

Aspirem a presenciar l’inici d’una nova civilització, que posi pau, que neixi de la pau. En diem una cultura desperta, conscient, amorosa.

La inèrcia del sistema, arrossega amb força els hàbits quotidians i socials. Vivim tensos en un marge prim de llibertat, que albira un altre horitzó. No sabem tampoc, si ens mantindrem en equilibri sobre l’embat de les ones.

Inesperadament, tot s’atura i la veritat de la incertesa es magnifica, es fa present arreu. Se’ns posa davant com un mirall que no emet cap ombra.

Tenim la oportunitat de sostenir la mirada, d’entrar en aquesta experiència de no saber, de deixar anar certeses, projectes, previsions i sobre tot la il·lusió del control sobre la realitat.

Des d’aquest reconeixement de la fragilitat humana, potser neix un procés de sanació col·lectiva. Potser podem començar altra vegada sense alçar-nos més amunt de les pròpies espatlles. Des d’on som i fins on som, cercant la profunditat, explorant a dins, viatjant en la intensitat, no pas en l’extensió de l’espai.

Des d’Uniterra us convidem a compartir aquests dies de recés col·lectiu a través de les xarxes (Facebook, Instagram, Twitter), dibuixant entre totes el que emergeix interiorment, des del fons de la terra, a través nostre.

 

Text: Àngels Canadell

UNITERRA

Generem reflexió i pensament sobre la realitat concreta, política i existencial entre persones i col.lectius.
Sobre Uniterra
Formacions i activitats

ENTRADES RELACIONADES

Bailando con lobosUn conte d'Eduard Costa

Bailando con lobos

Un conte d'Eduard Costa

Un día el dios sol quiso visitar la tierra convertido en un gran lobo blanco. Quería ver las maravillas que todos contaban de ese planeta. Ese mismo día el dios de la noche, el dios luna, también quiso visitarla y también escogió transformarse en lobo. En su caso, en...

Les ensenyances del sòlRellegint a Ivan Illich

Les ensenyances del sòl

Rellegint a Ivan Illich

Amb la lectura d'aquest text de l'Ivan Illich encetem una secció sobre el pas del temps, dins del blog d'Uniterra. Una reflexió sobre la condició humana que passa per l'acceptació dels límits i del nostre origen terrenal. Una mirada que veu els processos de...

¿De dónde y hacia qué?Cosmovisión ancestral y actual

¿De dónde y hacia qué?

Cosmovisión ancestral y actual

Es tajante el sentir general sobre costumbres y visiones del mundo. Al conversar sobre tradiciones uno escucha frases como ´así era hace muchos años, ahora somos modernos´. Nos encanta el éxito tecnológico y la comunicación instantánea. Si algo no brinda ´progreso´,...

Skip to content