PERSONES

Laia Costa

ÀREA DE COMUNITAT
“Només a través de l’altre, el diferent, ens podem conèixer a nosaltres mateixos.”

Activista jurídica pel dret a la mobilitat humana de totes les persones, amb sensibilitat decolonial i enfoc comunitari. Segueix la intuició que tornar-se a sentir natura i aprofundir en els sabers dels que ens van precedir és el camí per sanar-nos com a membres de la civilització occidental.

Després de 12 anys com advocada dedicada a la defensa jurídica de les persones migrades, formadora i asesora jurídica en varies entitats sense ànim de lucre i a l’Ajuntament de BCN en el programa de reagrupació familiar de families estrangeres, es va adonar que la llei no era justa i va marxar a viure a Colòmbia on va acompanyar a les comunitats indígenes en els seus processos d’autonomia i d’el·laboració dels seus plans de vida.

A més a més, juntament amb les comunitats afrodescendents, es va fer l’intent de pensar-se la implementació dels Acords de Pau de la Habana, des d’un enfoc de respecte a les cultures ètniques. Posteriorment a Canadà, amb la mestra Kalpana Das, va poder entendre la profunditat del colonialisme i la necessitat de la decolonització del pensament occidental. En els últims anys ha estat més vinculada a les persones refugiades (Lesbos, Illes Canàries) i als joves que migren sols, tant a la Frontera Sud Espanyola, com a la Garrotxa on viu.

Comunitat Uniterra

T’agradaria formar part de la comunitat d’Uniterra?

Uniterra està feta d’una xarxa de persones de diversos àmbits. Contactan’s per veure com podríem col·laborar.
Skip to content