22-24 febrer 2019

Mapejant el territori

des de la saviesa andina

Del divendres 22 a les 17h, fins el diumenge 24 a les 14h

h

Seminari dins la formació Habitant el lloc

190€ per seminari (inclou allotmajent i menjar)
S’ofereixen beques i s’accepten monedes socials i intercanvis

30% de descompte abans del 12 de febrer

Campus Can Bordoi
Carretera B-510, km 8
08450 Llinars del Vallès

info@uniterra.cat

Què podem aprendre de les cultures andines? Per què el seu coneixement ens és tan necessari?
Aprendrem amb Josef Estermann, filòsof intercultural, la funció social i espiritual d’una cosmovisió a partir del seu coneixement de les cultures andines.

 

Sessió introductòria

La nostra visió del món i el nostre estil de vida estan íntimament relacionats. Les causes de les crisis que vivim avui, no són només econòmiques ni tecnològiques, sinó cosmovisionals. Per les cultures tradicionals, l’univers té un sentit i la funció de l’espècie humana és custodiar-lo.

 

Sessió 1

La cosmovisió andina ofereix un exemple del potencial d’una cultura basada en la interdependència entre tots els éssers i la solidaritat inherent a la vida. Cal restablir una visió orgánica del món per generar una cultura en pau amb la terra.

Compartim el mapa o visió del lloc on vivim; l’estat del territori, els reptes importants de la zona: pèrdua de vida pagesa i comunitària, ruptura entre natura i societat; transformació dels llocs en espais al servei de les infraestructures viàries i polígons industrials…

Què és l’ecosofia andina? La pacha-sofia? – Com connecta amb el benviure?

 

Sessió 2

Compartim entre els assistents, els reptes relacionats amb la contaminació, l’acceleració, el creixement econòmic…, en relació a una veritable vida bona.

 

Sessió 3

Dibuixant un mandala de la nostra època, amb l’Èrika Zárate. Reconeixem i expressem connexions i interrelacions.
Què és una cosmovisió? Per què és necessària per a nosaltres avui?

 

El seminari inclou:
· Presentacions i dinàmiques grupals
· Caminades i sessions de moviment

 

Seminari dins la formació Habitant el lloc. Al llarg de deu seminaris, compartirem experiències de transformació social i cultural que connecten acció i espiritualitat. Explorarem juntes com posar-nos en camí cap a una vida plena al servei de les persones i de la terra. Com connectar vocació i servei?

Divendres 22 
16h – Arribada
18h – Sessió introductòria: Com ens orientem en el món?
19h – Passeig sota els estels
21h – Sopar
Descans a les habitacions de Can Bordoi

 

Dissabte 23
8h – Contemplació i connexió
9h – Esmorzar
10h – Sessió 1 i sessió 2 amb Josef Estermann
14h – Dinar i descans
16-19h – Sessió dinàmica
20h – Sopar
Descans a les habitacions de Can Bordoi

 

Diumenge 24
8h – Caminada contemplativa
9h – Esmorzar
10-13h – Sessió 3: Dibuixant un mandala

Amb el preu està inclòs el sopar del divendres; l’esmorzar, dinar i sopar del dissabte; i l’esmorzar del diumenge.
Tindrem un cuiner que ens cuinarà amb molt amor escollint productes saludables en tots els àpats, si teniu alguna intolerància o voleu una opció vegetariana o vegana, feu-nos-ho saber per tal de poder adaptar els menús.
Inclou dues nits allotjats a les habitacions del Campus Can Bordoi.

Per arribar al Campus Can Bordoi s’ha d’accedir en cotxe. L’accés és per la carretera B-510, km 8 (Veure a Google maps). Si voleu venir amb tren, aviseu-nos i podem coordinar cotxes que us recullin a les estacions de Llinars o Mataró.

Habitant el lloc

Uniterra en camí

Connectant amb el propòsit de vida

"Caminar... La pràctica humana més ancestral per activar la consciència. Què ens sosté sota els peus? Desvetllem la capacitat innata d’orientar-nos a la terra i sota el cel."

A l’escolta del món

Descolonitzant la nostra ment i cos

"Ens preguntarem per què necessitem aprendre a “Escoltar el món” i què vol dir haver perdut la relació interior amb la terra. Seminari de la mà de Rolando Vázquez."

Mapejant el territori

des de la saviesa andina

"Què podem aprendre de les cultures andines? Per què el seu coneixement ens és tan necessari? Aprendrem amb Josef Estermann la funció social i espiritual d’una cosmovisió."

Espiritualitat i política

La vida plena dels pobles

"Què volem dir amb diàleg, consens i consentiment? Lluis Planas ens acompanya a recuperar el sentit de les sobiranies a partir d’un camí d’empoderament popular."

Senyals diürns

El món de l'atzar i les sincronicitats

"Què ens diu sobre nosaltres mateixes, el pas sobtat d'un estol d'estornells? Aprenem a interpetar senyals, coincidències... casualitats, de la mà de Mª Pilar Fenés. "

Exili i memòria

El sentit de la pertinença al lloc

"Com és l’experiència d’algú que ha estat expulsat del seu lloc o de qui no ha tingut mai un lloc? Sigui com a refugiat, exiliat,...; la memòria de l’origen esdevé el lloc de referència on sostenir-se."

L’esperit del lloc

Peregrinatge pels llocs sagrats

"Seminari amb Josep Maria Mallarach, qui ens compartirà el seu coneixement dels llocs sagrats que arreu del món tenen cura del vincle entre terra."
Ves al contingut